“El nou servei de càmeres amb lectura de matrícules permet enregistrar qualsevol mena d’infracció de trànsit” 

Parlem amb Àlex Arqués, el CEO de Digittecnic, sobre el nou servei de càmeres de vigilància. L’empresa Digittecnic, amb seu a Vilafranca, és una de les referents i punteres en el sector de la seguretat de Catalunya. Fa quaranta anys que és capdavantera en videovigilància, alarmes i seguretat.

En què consisteix el vostre servei de càmeres intel·ligents?

Es tracta de fer una instal·lació de càmeres en els accessos estratègics d’entrada i sortida de les poblacions, polígons industrials o urbanitzacions. Amb l’objectiu de seguir un control  dels vehicles que hi transiten. Aquestes instal·lacions, localitzades, permeten enregistrar qualsevol detall dels vehicles que hi transcorren. És a dir, matrícula, país, sentit de circulació, velocitat, marca, model i color de l’automòbil, i classificació d’aquest.

A més, el sistema permet detectar infraccions de trànsit, com poden ser l’excés de velocitat, els girs indegut, salts de semàfor, circulacions en sentit contrari, estacionaments en zones prohibides, o control de velocitat en zones per als vianants, centres històrics o de baixes emissions, entre d’altres.

Aleshores, les càmeres necessiten Internet per funcionar? Estar connectades a la llum o a la fibra òptica? 

Seria genial que hi hagués un punt de llum i fibra òptica on instal·lem les càmeres. Però, no és necessari. Per exemple, les càmeres poden alimentar-se a partir de plaques fotovoltaiques. En casos d’inexistència de fibra, disposem de solucions alternatives com els routers 4G que permet una connexió constant i estable del sistema.

Entenc. Per cobrir quines necessitats poden contractar-vos les institucions o empreses?

Depèn. A Digittecnic disposem d’una gran quantitat de models de càmeres intel·ligents que serveixen per cobrir necessitats molt heterogènies. Una de les principals característiques de les nostres càmeres és que permeten detectar qualsevol vehicle que circuli fins a 220 km/h i que estigui a trenta-cinc metres de distància. Per tant, les nostres càmeres enregistren la informació més que necessària per detectar qualsevol mena d’infracció.

Com emmagatzemen les dades? 

Totes les dades s’enregistren i guarden a un servidor segur, que permet interpretar-les, fer  consultes sobre les infraccions dels vehicles i extreure estadístiques a aquells qui ho necessiten. Si es tracta d’un municipi, parlaríem de la policia. Però en el cas d’un polígon industrial o de qualsevol altre espai s’encarregaria el responsable del sistema.

D’altra banda, quan una càmera fa una lectura d’una matrícula automàticament  n’emmagatzema la seva imatge al sistema i tota la informació que abans comentava: velocitat, sentit de circulació… En definitiva, totes aquelles dades que permeten detectar informacions.

I… poden multar?

Directament, no. Però, el sistema es pot configurar amb uns paràmetres que determinin i diferenciïn els vehicles que han comès una infracció. Així, quan els responsables hagin revisat la informació que els dona el sistema, només han de generar un fitxer que poden pujar al sistema d’infraccions de la Diputació, amb un click.

Per què s’haurien d’instal·lar càmeres intel·ligents a les zones urbanes o regular els accessos i sortides dels municipis? 

Sense anar més lluny, a Vilafranca el carrer de Parellada, que és peatonal, funcionaria espectacularment millor amb les càmeres intel·ligents. Les pilones de control horari acostumen a avariar-se amb facilitat, causant moltes greuges als veïns de la zona i dificultant el transport en general. Amb la instal·lació de càmeres intel·ligents es podria regular a la perfecció que l’entrada i sortida dels transportistes s’efectués durant les franges permeses. Alhora, el moviment continu dels residents per accedir als seus pàrquings.

Per tant,  si eliminen les pilones com es controlaria l’entrada de vehicles?

Per entendre’ns, si un vehicle no registrat o no permès entra dins una zona controlada, la càmera el detecta. Com també ho fa, si la matrícula està registrada i compleix l’horari establert. En el cas que els transportistes no respectin les franges horàries o intentin accedir vehicles que no siguin residencials, el sistema els detecta com infractors. D’aquesta manera, la Policia té les dades suficients per enviar una ordre de sanció a l’òrgan responsable, la Diputació.

D’acord. I si figurativament anem amb un cotxe de substitució, què fem?

Aquestes excepcions també les té regulades el sistema. Vull dir, el software està dissenyat per identificar matrícules temporals associades a un veí o permetre accessos de manera esporàdica a altres vehicles amb incidències justificades.

Solicita información

  Nombre y apellido
  Email
  Telefono
  Asunto
  Si lo deseas déjanos un mensaje
  Los datos proporcionados a través de este formulario se usarán sólo para responder a su consulta o solicitud de información. Términos y condiciones